Jeugd Karate

Karate

Prijzen
€30 per maand (karate only)
€35 per (incl stootzak training)

Les tijden
Dinsdag : 19.30 -20.30
Donderdag : 19.30 - 20.30
Vrijdag :19.30 - 20.30 (sparren)

Kyokushinkai (ook wel kyokushin) is net als andere karatestijlen, een van oorsprong Japanse vechtkunst. De uitvinder van deze stijl is Masutatsu Oyama. Karate op zich is een van traditioneel Chinees kempo afgeleide gevechtskunst uit China, die in Okinawa en later in Japan verder is ontwikkeld. In 1953 richtte Masutatsu Oyama de Kyokushinkai-Kan op.
De betekenis hiervan is:

Kyoku = het uiterste.
Shin = waarheid.
Kai = samenwerken.
Kan = gebouw, school.

Kyokushinkai staat bekend als de hardste en vrijwel de enige officiële vorm van “full contact” karate. Het is een volwaardige karatestijl waarin de onderdelen kihon, kumite, kata en tameshiwari alle verplichte onderdelen bij examens zijn. Kyokushinkai kenmerkt zich door gedisciplineerde en geestdriftige beoefening. Kyokushinkai heeft een basis (Kihon) van 6 kata’s. In deze kata’s zijn de basisbeginselen ondergebracht.

3x Sukugi kata (gericht op balans en beentechnieken)
3x Taikyoku kata (gericht op balans en armtechnieken)
5x Pinan kata
En verder nog 12 hogere kata waarin alle aspecten van karate terugkomen.

U kunt bij ons meedoen aan examens en wedstrijden, maar u kunt de sport bijvoorbeeld ook uitsluitend als recreatiesport beoefenen. Plezier, verbetering van conditie- en uithoudingsvermogen en verbetering van het complete lichamelijke gestel staan voorop tijdens de lessen en natuurlijk houden we rekening met een ieder zijn of haar fysieke mogelijkheden en niveau.

Deze website gebruikt cookies om de gebruiksvriendelijkheid van de website te verbeteren, bij gebruik van deze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies op uw computer.